Čistilna naprava Clearfox

Mala biološka čistilna naprava CLEARFOX deluje povsem brez elektrike in dodajanja kemičnih preparatov. Naravni vlek ter gravitacija.

Biološka čistilna naprava Clearfox Nature spada med majhne naprave, ki očistijo odplake do 16 oseb. Deluje povsem samodejno, kljub temu pa bo voda na iztočni strani tako očiščena, da jo lahko spustimo v ponikalnico ali potok. Biološka čistilna naprava Clearfox se uporablja za biološko aerobno čiščenje odpadnih vod (sistem s pritrjeno biomaso) iz gospodinjstev, vikend hišic, gostinskih objektov, poslovnih prostorov… Je tudi odlična izbira za objekte, kjer ni možen priklop na elektriko. Zelo dobro deluje tudi tam, kjer so objekti samo občasno naseljeni. Sistem čiščenja temelji na principu kombinacije predrezervoarja in biološke stopnje čiščenja v bio-reaktorju. Postopek čiščenja: Med vstopom v prvi prekat se izvede zadrževanje in pred čiščenje, večji delci in blato se usedajo na dno, kjer nemoteno razpadajo. Po prehodu v drugi prekat odplake stečejo v zibelki podoben prekucni zadrževalnik, ki skrbi za enakomerno porazdelitev odpadne vode po vsem reaktorju, odplake pa prelije v bioreaktor pod njim. Bioreaktorski del sestavljajo prezračevalni elementi (naravni vlek skozi reaktor) in posebni nosilci, na katerih se razvijejo in nahajajo čistilni mikroorganizmi. Odplake se od zgoraj navzdol kaskadno prelivajo čez čistilne stopnje, pri čemer se v enem prehodu tako očistijo, da lahko izstopijo v okolje. Majhno količino blata, ki prispe v ta del naprave, bakterije popolnoma razgradijo. Kljub temu, da predelane ostanke zajame tok iztekajoče očiščene vode, je slednja veliko bolj čista, kot to zahtevajo predpisi. Naprava ima vse certifikate, ki jih zahtevata slovenska in evropska zakonodaja. Vzdrževanje za to čistilno napravo skoraj ni potrebno, kar prinaša zelo nizke stroške obratovanja ob izredno visoki stopnji očiščenosti vode. Ocenjeni prihranek v primerjavi s klasičnimi čistilnimi napravami je 150€/leto. Če primerjamo desetletno delovanje podobnih biočistilnih naprav in seštejemo stroške delovanja ter čiščenja, se izkaže, da bodo stroški delovanja Clearfox naprave dolgoročno daleč najnižji. Glavne značilnosti male čistilne naprave CLEARFOX:

 • ne potrebuje električne energije
 • za delovanje čistilne naprave ni potrebno dodajanje nikakršnih preparatov
 • nima mehanskih sklopov
 • visoka moč čiščenja
 • odlično delovanje tudi ob nerednih dotokih odpadne vode
 • enostavnost in učinkovitost naprave
 • hitra in enostavna vgradnja ter zagon
 • izdelana in preizkušena v skladu z EN 12566-3
 • ima DIBt , CE in PIA certifikate, izjava o lastnostih
 • enostavna nadgradnja vaše obstoječe greznice v čistilno napravo, ob posebnih pogojih
 • možnost nadzemne vgradnje

Čistilna naprav je bila testirana na nemškem institutu PIA Achen in ima vso potrebno dokumentacijo, ki jo zahteva evropska ter slovenska zakonodaja. Izdelano in certificirano po EN 12566-3 CE certifikatu. Proizvajalec: PPU Umwettechnik Gmbh

4500L 1-5 PE

Dolžina1535/1535 mm
Širina1215/1215 mm
Višina2200/2200 mm
Prebivalci1-5 PE
Maks. dnevni dotok750 L

6750L 5-8 PE

Dolžina1535/1535/1535 mm
Širina1215/1215/1215 mm
Višina2200/2200/2200 mm
Prebivalci6-8 PE
Maks. dnevni dotok1200 L

Podaljšek grla rezervoarja

(do 500 mm)