Voda poplavi, ker ne more ponikniti

Ne čakajte na poplavo, rešitev je učinkovita in dostopna, sliši pa na ime zadrževalnik padavinskih vod.
Poplave v hišah so enostavno rešljive z vgradnjo zadrževalnikov padavinske vode.

Vas pogled na meteorni jašek ob nevihti vedno znova drži v strahu, ali bo kanalizacijsko omrežje kos povišani količini padavin? Ne čakajte na poplavo, rešitev je učinkovita in dostopna, sliši pa na ime zadrževalnik padavinskih vod.

Vremenski pojavi po svetu so vedno bolj ekstremni, tudi v Sloveniji se soočamo z vedno hujšimi nevihtami in občasnimi dolgotrajnejšimi padavinami, ki marsikje povzročajo poplave. Z neprepustnimi materiali (asfalt, beton …) preplastene površine imajo tudi kakšen minus – predvsem ko se na njih v kratkem času znajde večja količina vode. In potem se začne grizenje nohtov ob opazovanju bitke kanalizacijskega omrežja s presežno količino vode.

A obstaja bolj učinkovita in predvsem namenska rešitev. Na področjih, kjer meteorne vode in dolgotrajnejše padavine povzročajo ogroženost s poplavami, velja vgraditi t. i. zadrževalnike padavinskih voda. Njihova vloga je jasna – razbremenitev javnih meteornih sistemov ob večjih padavinah. Tak sistem namreč zadrži določeno količino padavin in jo z zadrževanjem spušča v javno kanalizacijo omrežje. A to še ni vse – t. i. retencijski rezervoarji omogočajo tudi izkoriščanje vrste prednosti deževnice (za pranje, gašenje itd.).

Morda vas bo zanimalo tudi

Nebeški blagoslov – deževnica >>

Deževnica kot prihranek >>

Raba deževnice v hiši >>