Zakaj izbrati čistilno napravo iz umetne mase?

Zbiralna greznica Carat

Plastične posode lahko zaradi njihove majhne teže vkopljemo brez težkih strojev. Celo na težko dostopnih mestih zaradi tega ni nobenih težav, ne s transportom, ne z namestitvijo. Čistilne naprave v rezervoarjih Carat, Carat XL in Carat XXL so povozne do 12,5 T in jih brez zadržkov lahko vgradite v dvorišče ali dovozne poti. Omenjeni rezervoarji so stabilni tudi v področjih z visoko talno vodo do 1/2 ramenske višine rezervoarja.

V prid plastičnim rezervoarjem govori tudi njihova gladka notranjost, zaradi česar je čiščenje čistilnih posod preprosto. Prav tako so plastični rezervoarji sto odstotno vodotesni.

Zaradi nenehnega stika z odplakami pri betonskih rezervoarjih korozije ni moč preprečiti. Odvisno od stopnje poškodovanosti lahko to pomeni drago sanacijo, nasprotno pa so plastični rezervoarji odporni proti koroziji.

Preizkušena kakovost z dolgo življenjsko dobo

Desetletja izkušenj in moderni postopki izdelave zagotavljajo življenjsko dobo plastičnih posod preko 50 let. Čistilna naprava GRAF ima 25 letno garancijo. SBR čistilna tehnologija ima 3 leta garancije, za doplačilo 6 let. Izkoristek naših čistilnih naprav redno preverjajo neodvisni inštituti.

Opcije

Male čistilne naprave GRAF se lahko popolnoma prilagodijo individualnim potrebam in zahtevam.

Odstranjevanje dušika (dopustna stopnja D)
S paketom +D za denitrifikacijo (razgradnja dušika) ustreza kakovost očiščene vode najzahtevnejšim standardom. Z njim sistemi GRAF dosežejo Nges vrednost (parameter vsot anorganskih dušikovih spojin) pod 25 mg/l.

Odstranjevanje fosfatov (dopustna stopnja D+P)
Zaradi fosfatov se pospeši rast alg. GRAF paket +P omogoča zanesljivo odstranjevanje fosfatov, kar izboljša kakovost vode.

Higienizacija (dopustna stopnja D+H)
S higienizacijo, ki je v paketu +H, dosežemo največjo stopnjo čistosti vode, ki je predpisana za čistilne naprave GRAF. Povzročitelje bolezni in mikroorganizme zanesljivo uničimo brez dodatka kemičnih substanc. Očiščena voda je po EU standardih ustrezna za kopanje.